:: دوره 2، شماره 3 - ( 3-1396 ) ::
جلد 2 شماره 3 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی سطح آگاهی و عملکرد تغذیه ای بیماران مبتلا به سنگ های کلیوی
دکتر زینب فقفوری، آقای سیاوش فاضلیان، آقای رضا گودرزی
علوم پزشکی لرستان
چکیده:   (1672 مشاهده)

مقدمه: سنگ های کلیوی سومین بیماری شایع سیستم ادرای بعد از عفونت های ادراری و بیماری های پروستات هستند که در اکثر موارد ایدویوپاتیک بوده و ارتباطی با وراثت ندارند بنابراین عوامل خطر قابل اصلاح مانند رژیم غذایی از اهداف اساسی در پیشگیری و درمان این سنگ ها به شمار می روند. این مطالعه با هدف بررسی سطح آگاهی و عملکرد تغذیه ای بیماران مبتلا به سنگ کلیه انجام شد.

روش کار: این مطالعه توصیفی تحلیلی با  106 نفر بیمار مبتلا به سنگ کلیه مراجعه کننده به 3 کلینیک تخصصی و فوق تخصصی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه انجام شد. جمع آوری اطلاعات با  پرسش نامه طراحی شده در 3 بخش، اطلاعات دموگرافیک، سوالات مربوط به سطح آگاهی و بخش عملکرد تغذیه ای بیماران با مصاحبه رودررو صورت گرفت.

یافته ها: بیش از نیمی از بیماران سطح آگاهی ضعیف و 41/26 درصد دارای سطح آگاهی متوسط و 09/15 درصد از آگاهی خوب برخوردار بودند. عملکرد تغذیه ای افراد در حدود 54 درصد موارد ضعیف، 31 درصد متوسط و 15 درصد خوب بود. بیشترین پاسخ صحیح مربوط به میزان مصرف مایعات بود. و کمترین سطح نمرات در بخش آگاهی مربوط به منابع غذایی اگزالات و عملکرد دریافت نمک سر سفره و سپس دریافت منابع غذایی اگزالات بود.

نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد درصد بالایی از بیماران مبتلا به سنگ کلیه از آگاهی و عملکرد تغذیه ای مناسبی برخوردار نبودند. با توجه به نقش مثبت تغذیه به ویژه در پیشگیری از عود مجدد سنگ های کلیوی، آموزش تغذیه باید از اصول اساسی در درمان این بیماران باشد.

کلمات کلیدی: سنگ کلیه، تغذیه و رژیم غذایی، آگاهی تغذیه ای، عملکرد تغذیه ای

واژه‌های کلیدی: سنگ کلیه، تغذیه و رژیم غذایی، آگاهی تغذیه ای، عملکرد تغذیه ای
متن کامل [PDF 330 kb]   (458 دریافت)    
نوع مطالعه: اصیل | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: ۱۳۹۵/۱۰/۱۱ | پذیرش: ۱۳۹۶/۳/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۶/۳/۲۵


XML   English Abstract   Print



دوره 2، شماره 3 - ( 3-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها